Geschiedenis van de Dojo

SMAD is opgericht door een stel vrienden welke dezelfde interesse hadden, Krijgstkunst in de breedste vorm van het woord. In de begin jaren waren er 2 verenigingen welke samen SMAD vormden, na een aantal jaren hebben beide verenigingen hun eigen weg gekozen en is de Wu Yuan Su vereniging verder gegaan onder de Stichting Martial Arts Dojo of te wel afgekort SMAD.

De stichting wordt gerund door vrijwilligers, er zijn géén betaalde krachten. De vrijwilligers die hier werken doen dit met volle overgave naast hun gezinnen en hun dagdagelijkse werkzaamheden. 

Het doel welke nagestreefd wordt is om de authentiek geleerde krijgskunt, uit eerste hand, over te brengen naar de leerlingen. Wij gaan ervan uit dat dit een meerwaarde is voor de leden waardoor ze weerbaarder, zelfverzekerder en bewust worden van hun eigen kunnen maar ook van hetgeen ze niet kunnen. 

Wij beoefenen de krijgstkunst op een authentieke manier en doen niet mee aan wedstrijden, doen wel op reguliere basis demonstraties geven.  

In onze stichting werken we met een door ons zelf ontwikkeld graduatie systeem waarmee we de vorderingen van de leden kunnen bewaken en toetsen. De leden zullen hetgeen hun geleerd is, zelfstandig moeten bijhouden en worden hierop ook getoetst. Mocht het zo zijn dat de vaardigheid niet meer helemaal daar is dan wordt er alles aan gedaan vanuit de stichting om deze vaardigheid weer terug te krijgen op het gewenste niveau.

Er wordt met name gekeken naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden, hiermee wordt bedoeld dat gekeken wordt naar het individu en wat hij / zij maximaal zou kunnen. Als het maximum bereikt is gaan we samen kijken wat mogelijk is om de grens te verleggen.